Alfa toob 26. jaanuaril starti sadu sisesõudjaid

Vahur Mäe, toimetaja   |   3. jaan. 2019, 16:12

Juba mõne nädala pärast, 26. jaanuaril toimub Tallinna spordihallis taas Baltikumi ja Põhja-Euroopa üks suuremaid sisesõudmise võistlusi, „Alfa“. Lisaks Eesti tippudele teevad kaasa välisvõistlejadki, kellest tuntuim on Soome äss Joel Naukkarinen.

Alates 1993. aastat toimuval „Alfal“ on Eesti sõudesõprade südames eriline koht, sest koduste ja välismaa tippude kõrval pingutavad kõrvuti harrastajad, parasõudjad, noored ja vanadki. Tänavuse võistluseni on jäänud vähem kui kuu. Korraldajate sõnul on starti oodata ligi viissada huvilist.

“Oma osalemishuvist on teavitanud Soome tippmees Naukkarinen. Loodan, et kõik toimib ja 2016. aasta võidumees jõuab Tallinnasse taas võistlema. Muidugi loodame stardis näha Eesti tipptegijaid – Endreksoni, Rajat, Jämsät, Taimsood ja teisi,” rääkis korraldusmeeskonda juhtiv Mihkel Klementsov.

Tuhandel meetril peetavate sõitude finaalidesse pääseb 16 paremat eelsõitude aegade põhjal. Lisaks täiskasvanute absoluut– ja kergekaalu võistlusklassidele on avatud arvetus erinevas eas veteranidele ja noorsportlastele. Erivajadustega atleedid võtavad mõõtu parasõudjate arvestuses. Et muuta sisesõudmine sobivamaks liikumisviisiks ka harrastajatele, avavad korraldajad taas võistlusklassid neljaliikmelistele võistkondadele. Eraldi arvestust peetakse mees- ja naiskondadele firmade, õppeasutuste ja kaitseväe kategooriates.

Registreerimist „Alfale“ on võimalik teostada võistluse partneri sõudespinningu veebisaidil www.soudespinning.ee. Sõudeliidu veebileht avaldab võistluse pressiteate ja stardinimekirjad jõuproovi toimumise nädalal.

Alfa 2018 (allikas: alfarace indoor rowing YouTube)