Homne Alfa toob starti rekordarvu välisvõistlejaid

Vahur Mäe, toimetaja   |   25. jaan. 2013, 09:00

20. korda toimuv sõudeergomeetrite võistlus Alfa toob laupäeval Tallinna Spordihalli 500 sõudjat ja harrastajat, nende seas stardivad ka 120 väliskülalist ning Eesti sõudetipud.

Baltikumi kõige suuremale sisesõudmise jõuproovile saabub võistlejaid Lätist, Leedust, Soomest ja Venemaalt. Rohkelt on välisvõistlejaid päeva oodatuimas meeste võistlusklassis, kus tiitlit asub kaitsma Tõnu Endrekson. Mehi stardib 1000 meetri distantsil kokku 43, ainuüksi finaalipääsuks tuleb kiireid aegu näidata, sest edasi pääsevad 16 paremat.

Alfa medalid
Medalivõit Alfal on tippude seas kõrgelt hinnatud. Foto: Urmas Luik

Alfa peakorraldaja Mihkel Klementsovi sõnul võivad Eesti parimaks spordivõistkonnaks tituleeritud neljapaadi liikmeid üllatada just lõunanaabrid. „Lätist ja Leedust saabuvad võistlema mehed, kes eelmistel aastatel juunioride klassis võisteldes on näidanud väga häid aegu,“ ütles Klementsov. „Kindlasti võib mõni neist vähemalt esikuuikusse sõita.“

Läti ja Leedu noorsõudjad muudavad konkurentsi tõsiselt tihedaks ka poiste võistlusklassides, kus nii A kui B vanuserühmas stardib üle 50 võistleja. Samuti on rohkelt osalejaid koolide võistlustel. Traditsiooniliselt saab enim punkte kogunud kool aastaks kasutada ergomeetri Concept2.

Alfa eelsõidud algavad kell 11, finaalid toimuvad ajavahemikus kell 15 kuni 18.15. Pealtvaatajatele on kogu üritus tasuta.

Seoses juubeliga saab näha ka Concept 2 sõudeergomeetrite ajaloolist väljapanekut. Lastele pakutakse võimalust võistelda Mesikäpa alal lõbusas kalapüügimängus , mille sõudeergomeetri loojad välja on mõelnud.

Alfa 2013 kuulub ka EMT sisesõudesarja, olles võistluse kolmandaks etapiks.