Pressiteade: EM toimub 2007. aasta septembris

Vahur Mäe, toimetaja   |   29. mai 2006, 12:33

Rahvusvahelise Sõudeliidu FISA töökoosolek hääletas Euroopa meistrivõistluste taaskäivitamise poolt. Viimane EM toimus 1973. aastal ja alates sealtmaalt hakati korraldama maailmameistrivõistlusi. Viimastel aastatel tõusis maailmajao tiitlivõistluse korraldamise idee taas päevakorda. Korra oli jutuks, et üritus saab toimuma selle aasta juunis. Moodustati isegi Euroopa Sõudmise Organisatsioon, kelle egiidi alt asi toimuma hakanuks. Läinud nädalavahetuse Müncheni MK etapil said sõudejuhid ja liikmesorganisatsioonid veelkord kokku, et tuleviku üle nõu pidada. 24 poolthäälega nelja vastuhääle üle otsustati, et esimene EM toimub siiski 2007. aasta septembris. 21 poolthäälega kuue vastu leidis aset kinnitus, et vastloodud Euroopa alaliit hakkab kandma vastutust EMi korralduse eest ning samuti on institutsioonil kohustus tegeleda Euroopa sõudmise eriküsimustega. 2006. aasta maailmameistrivõistluste ajal tuleb kokku komisjon, kes paneb paika 2007. ning 2008. aasta võistluste toimumise täpse ajakava.